Eva Kiusalaas

Eva Kiusalaas

Glädje över en kapsåg och en pudel...

Hemma hos migSkapad av Eva mån, juli 31, 2017 11:35:39

Staketet har alltid delvis varit lite skruttigt, och sedan vi fällde björken gick det helt sönder , men har varit lagat provisoriskt. Nu i och med att vi har Loffe har vi bestämt att sätta upp nytt staket… Nog visste jag väl att det skulle bli mycket sågande… och det blev det och lite till, men jag tycker det blir fint, och de flesta i grannskapet håller med.

Vi räknade och räknade och åkte och handlade virke… Vi hade räknat ordentligt åt skogen vill jag lova, men inga bekymmer över det, efter räknerevidering tog vi en vända till och köpte det virke, som nu räcker till höger om infarten… virket ligger på 5,40 längd, och vi har valt att ha staketet 1,05 högt… vilket innebär att varje ”planka” sågas rakt av 5 gånger och sedan sågas 30° i toppen. Till varje meter går det 14 staketpinnar osv osv… Då är det glädjefullt att ha en kapsåg… och uppehåll… under hösten ska jag göra andra sidan grinden… nu har vi fått in viss rutin på att såga och skruva…

Mitt i allt detta finns ju vår lilla rara svarta dvärgpudel, som är en riktig morsgris… han har börjat trotsa men inte speciellt besvärligt… Han är så glädjefull och rar och en riktigt oslipad diamant. Till hösten ska vi gå på kurs i ”Nosework”, fick bekräftelse häromdagen, vilket jag ser fram emot.

Har träffat en erfaren hundinstruktör, vilken jag också fått en del tips av när det gäller hundar och som tycker att Loffe är en lagom kaxig liten hund, mycket social, orädd och vansinnigt charmig… Jag blir faktiskt väldigt stolt över att sådana ord fälls över min lilla krulltott, men han är ju så fin på alla sätt och vis, även om jag testas för tillfället… men som samme man som ovan uttalat… då gäller det att vara ännu mer rolig och trevlig…Vi har roligt, det är kul att vara med Loffe, och han tycker detsamma om mig, hopp över buske... eller kommandot "hämta"

Jag känner att jag har erfarenhet från min karriär inom barnomsorgen, att vill man att de yngre ska lära sig något, så bör det ske med glädje, man ska ha roligt / trevligt…

Ja, vad mer kan jag säga om min älskade lilla Loffe, han sprider glädje till alla, stor som liten, hund som katt...
Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.